Vyrobeno v oblasti Taranto v Apulii, toto víno nese jméno po stejnojmenném messapském městě. Červené víno z 100% hroznů odrůdy Primitivo, které byly ručně sklizeny a pečlivě vybrány. Macerace na slupkách probíhá 4-6 dní, fermentace při kontrolované teplotě. Víno má rubínově červenou barvu s nádechem do fialova a intenzivní aroma s tóny ostružin a kořeněného dřeva. Více
Identifikace: Chráněné označení původu (Denominazione d’origine controllata)
Oblast produkce: Obce v provincii Taranto
Typ půdy: Vápenatá, jílovitá
Systém pěstování: Převážně vedení na nízkém drátě (spurred cordon)
Výnos v kvintálech na hektar: 90
Odrůda: Primitivo
Klima: Mírná zima, velmi suché jaro a léto
Sklizeň: Převážně ruční
Technika vinifikace: Tradiční macerace po dobu 10–12 dní a fermentace při kontrolované teplotě 20 °C. Pravidelné přečerpávání a delestage.
Barva: Intenzivní červená s granátovým odstínem
Aroma: Intenzivní aroma zralého červeného ovoce, aromatických bylin a podrostu
Chuť: Bohatá na chuť, suchá, sametová a harmonická
Obsah alkoholu: 14 % vol.
Doporučeno k: Červená masa, pečeně, vyzrálé sýry
Teplota servírování: 16–18 °C
Doporučená sklenice: Velká sklenice ve tvaru tulipánu
Trvanlivost: Dlouholetá archivace
Ocenění:
2020 Mundus Vini Silver Medal
2019 Mundus Vini Silver Medal
Typ vína | červené víno |
---|---|
Zařazení dle zbytkového cukru | polosuché |
Obsah alkoholu | 14% |
Obast Itálie | Apulie |
Apelace | DOC |
Typ vína | červené víno |
---|---|
Zařazení dle zbytkového cukru | polosuché |
Obsah alkoholu | 14% |
Obast Itálie | Apulie |
Apelace | DOC |
Janča Ověřená recenze
KladyBorůvkový džem v láhvi. Úžasná ovocnost společně s vyšším procentem alkoholu je ideální spojení.
Zápory